Ако си мислите, че бактериите от вътрешната ни флора просто седят пасивно

...
Ако си мислите, че бактериите от вътрешната ни флора просто седят пасивно
Коментари Харесай

Изследване разкри нещо шокиращо за бактериите в организма ни!

Ако си мислите, че бактериите от вътрешната ни флора просто седят пасивно и чакат да пристигна идващото ястие, което сте избрали за вечеря, се лъжете, написа obekti.bg, базирайки се на Science Alert.
Оказва се, че те са извънредно самодейни и сред тях и не различен, а генетичния ни код, тече непрестанен диалог. Ново проучване е разкрило, че особено химическо вещество, което се създава от положителните бактерии в храносмилателната ни система, има непредвиден и необикновен резултат върху хромозомите в близките кафези. Според учените това изобретение ще ни помогне да разберем по-добре връзката сред диетата ни и развиването на едно от най-смъртоносните ракови болести в света, ракът на дебелото черво.

И това е забавно: Прост режим за запазване на младостта и здравето на лечителя Петър Димков - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

Екипът от института Бабрахам във Англия е разкрил, че ДНК на епителните тъкани в дебелото черво на индивида съдържа извънредно висока централизация на вещество, което играе ролята на епигенетичен комутатор, който включва и изключва гените. Оказва се, че равнищата на това вещество са увеличени на единствено още едно място в човешкото тяло и това е нашия мозък. Резултатите имат сериозен капацитет за възстановяване на разбирането по какъв начин нашите гени се въздействат от храната, която консумираме. Очаква се откритите механизми да хвърлят светлина за връзката сред диетичните фибри и рака на дебелото черво.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР